Koelinstallatie

Koelinstallatie

Uw bedrijfsmatige koelinstallatie koopt u bij KTS Schreurs. De koelinstallaties van KTS zorgen er voor dat uw producten langer vers blijven. Of u nu in de horeca sector werkt of in de agrarische sector, wij zorgen voor een passende oplossing. Of u nu zoekt naar een koelcel, gekoelde toonbank of een koel/vries kast, wij bieden de geschikte apparatuur.

Werking koelinstallatie

Een koelinstallatie zorgt er voor dat uw producten gekoeld blijven. Maar hoe werkt een koelinstallatie eigenlijk. De koelinstallatie functioneert op een paar onderdelen in circuit. Deze onderdelen zijn de verdamper, de compressor en de condensor. Deze vormen samen het hart van de koelinstallatie. De werking komt door de verdamping van een vloeistof in de verdamper. Bij het vernevelen van de vloeistof wordt verdampingswarmte onttrokken aan de omgeving. Deze damp wordt weer samengeperst en daarbij vloeibaar gemaakt, terwijl de warmte vrijkomt. Deze warmte wordt weggeleid door de condensor (het wel bekende rooster aan de achterzijde van uw koelkast).

Onderhoud koelinstallatie

Om koelinstallaties te mogen onderhouden heeft u een F-gassen certificering nodig. Dit omdat er in de installaties giftige gassen zitten. Deze certificering zorgt er voor dat wij het volgende mogen in de koeltechniek:

  • Vullen of aftappen van koelsystemen
  • Eén of meer circuit- of apparatuur onderdelen wegnemen
  • Eén of meer circuit- of apparatuur onderdelen hermonteren
  • Lekken herstellen in koelsystemen.

Hierdoor staan wij niet alleen garant voor een goede installatie, maar kunnen wij dus ook het onderhoud voor onze rekening nemen. Vanuit onze centraal gelegen positie in Limburg kunnen wij binnen een uur op locatie zijn in de meeste Limburgse steden en dorpen. Zo heeft een partner voor de lange termijn in de koeltechniek.

Koelinstallaties bij KTS

Bij KTS vindt u dus een verscheidenheid aan opties voor uw koelsystemen. Zowel als partner voor onderhoud als voor uw installaties. Heeft u interesse gekregen in een koelsysteem, neem dan vrijblijvend contact op voor een offerte of advies.

Gegarandeerd topkwaliteit producten
Wij zijn officieel Daikin dealer!

1 team, van inventarisatie tot oplevering
Wij zijn persoonlijk betrokken!

F-gassen gecertificeerde installateur
20 jaar specialistische kennis en ervaring

Optimale prijs-kwaliteit-service verhouding
Voor particulier, zakelijk en installateurs!