Lucht-water

Lucht water warmtepomp

Onder de noemer warmtepomp vallen vele varianten. Eén van deze varianten is de lucht water warmtepomp. Een voordeel van deze vorm van warmtepomp is dat de kosten lager liggen, echter is ook het rendement lager. Hier komen we zo meteen op terug. In zuidelijkere landen zoals Spanje of Italië is de lucht water warmtepomp een veel terugkerend apparaat. Dit omdat de winters daar milder zijn en daarbij nog een hoog rendement leveren.

lucht water warmtepomp rendement

Het rendement van een warmtepomp lucht water is aan het verbeteren. Dit komt omdat de techniek zich constant ontwikkelt en daarbij de efficiëntie hoger weet te leggen. Afhankelijk van wat uw budget is, is deze water lucht warmtepomp een ideale investering, aangezien ze goedkoper zijn dan de water water warmtepomp.

lucht water warmtepomp kosten

Zoals aangegeven liggen de kosten van waterpompen lucht water lager dan de warmtepompen water water. Dit komt voornamelijk door het proces van aansluiten. Dit is aanzienlijk makkelijker bij een lucht water warmtepomp. Natuurlijk zijn de kosten variabel aan uw specifieke wensen. Voor meer informatie, kunt u contact opnemen met ons.

lucht water warmtepomp werking

De waterpomp lucht water werkt door het uitwisselen van temperatuur met de buitenlucht. In dit opzicht is het redelijk vergelijkbaar met het procedé van een koelkast. Echter gaat het net andersom. Een warmtepomp onttrekt warmte aan de buitenlucht en geeft deze door aan uw huis. Hiermee kan bijvoorbeeld uw vloerverwarming worden opgewarmd.

Optionele functies

Met een lucht water warmtepomp hoeft u niet enkel te denken aan een huis, maar denk ook eens na over andere toepassingen. Aangezien de pomp warmte onttrekt aan de buitenlucht en dus in de zomer meer warmte kan opwekken, is het bijvoorbeeld ideaal om uw buitenzwembad te verwarmen. Zo creëert u een milieuvriendelijke oplossing voor uw zwembad.

Lucht water warmtepomp kopen

Bent u geïnteresseerd geraakt in een lucht water warmtepomp? Wilt u meer informatie of denkt u er over na om een warmtepomp te kopen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Zo kunnen wij samen met u tot een geschikte oplossing komen voor uw situatie.

 

Gegarandeerd topkwaliteit producten
Wij zijn officieel Daikin dealer!

1 team, van inventarisatie tot oplevering
Wij zijn persoonlijk betrokken!

F-gassen gecertificeerde installateur
20 jaar specialistische kennis en ervaring

Optimale prijs-kwaliteit-service verhouding
Voor particulier, zakelijk en installateurs!